• instagram
  • tiktok
  • linkedin
  • youtube

Şirket Kuruluşunda Kaçınılması Gereken Hatalar

Şirket Kuruluşunda Kaçınılması Gereken Hatalar

Ticari faaliyet yürütmek için herkesin bir şirket kuruluşu yapması gerekir. Şirket kuruluş sürecinin iyi bir şekilde yönetilmesi önemlidir. Aksi halde şirket kuruluş aşamaları atlandığı takdirde kurulum süreciniz uzamaktadır.

Genellikle şirket kuruluş aşamaları kurulacak şirket türüne göre farklılık gösterir. Örneğin şahıs şirketleri kolay kurulabilen şirketler olarak ön plana çıkarken anonim ve limited şirket kuruluşu biraz zaman alabilmektedir. Fakat bu süreçlerde çalışacağınız mali müşaviriniz. Şirket kuruluş sürecinizi profesyonel bir şekilde yürüterek şirket kurma sürecinde hata yapmanızı engelleyecektir.

Şirket Kuruluşunda Kaçınılması Gereken Hatalar adlı bu yazımızda sizlere şirket kuruluşu hakkında bilgi vereceğiz ve bununla beraber şirket kurarken kaçınmanız gereken hatalardan bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyerek şirket kuruluşunuzu profesyonel bir şekilde yapabilir ve hata yapmaktan kurtulabilirsiniz.

İş Planı Hazırlamamak

Şirket kurarken yapılmaması gereken hatalardan ilki iş planı hazırlamamaktadır. Günümüzde şirket kuruluşu yapan birçok kişi iş planı hazırlamadan hareket ettiği için başarısızlıklar ile karşı karşıya kalmaktadır.

İş planları bir işletmenin kuruluş sürecinden bütçe yönetimine kadar olan her süreci planladıkları bir süreçtir. Genellikle bir rehber niteliğinde olan iş planları sayesinde işletmeler birçok konuda neler yapabileceğine karar verebilmekte ve doğru hareket edebilmektedir. Fakat iş planı hazırlanmadığı takdirde şirket kuruluşu esnasında belirli hatalar yapılabilmektedir.

Yanlış Şirket Türünü Kurmak

Şirket kuruluşunda yapılan en büyük hata yanlış şirket türünü kurmaktadır. Çünkü kurulacak şirket türüne göre yararlanabileceğiniz avantajlar ve dezavantajlar birbirinden farklılaşmaktadır. Bununla beraber şirketlere göre yapılabilecek aktiviteler de birbirinden farklılaşmaktadır.

Örneğin; anonim şirket kuruluşu gerçekleştiren işletmeler hisse ve tahvil çıkarabilirken şahsı şirketi kuruluşu yapan işletmelerin bunları yapabilmesi mümkün değildir.

Bu nedenle şirket kuruluşunda kaçınılması gereken hatalardan birisi yanlış şirket türünü kurmaktadır. Burada markaların hata yapmaması ve doğru şirket türünü kurması için gelecekteki hayalleri ve hedeflerini göz önünde bulundurması gerekir. Gelecekte neler yapmak istediğinize karar verip bu istekleriniz ile örtüşen şirket türünü kurarak sizler de kuruluşunuzu yapabilir ve hedeflerinize daha kolay ulaşabilirsiniz.

Şirket Kuruluşunda Kaçınılması Gereken Hatalar

Yanlış Mali Müşavir Seçimi

Şirket kuruluş süreci genellikle mali müşavirler ve muhasebeciler tarafından yürütülen bir süreçtir. Bu nedenle çalışılacak mali müşavirin ve muhasebecinin mesleki donanımının olması oldukça önemlidir. Aksi halde bilgi bir kişi ile çalışıldığında şirket kuruluş aşamalarında yanlışlar yapılabilmektedir. Bu da şirket kurma sürecinizi uzatacak ve maliyetlerinizi arttıracaktır.

Bu nedenle şirket kurarken yanlış bir şey yapmak istemiyorsanız bu konuda bilgili ve deneyimli olan bir mali müşavir ile anlaşmaya özen göstermelisiniz. Böylece şirket kurma sürecinizin profesyonel bir şekilde yürütülmesini sağlayabilir ve doğru bir şekilde şirket kuruluşu yapabilirsiniz.

Evrak Eksikliği

Şirket kuruluşu yaparken sürecinizin hızlı bir şekilde ilerlemesi için belirli evraklara ihtiyacınız bulunur. Aksi halde şirket kuruluş süreciniz uzayabilir. Bu nedenle şirket kurmadan önce kuracağınız şirket türüne göre gerekli olan evrakları ve belgeleri öğrenmeniz ve bu belgeleri hazırlamanız oldukça önemlidir.

Şirket kuruluşu için gerekli olan evrakları doğru bir şekilde hazırlayarak sizler de hatta yapmaktan kaçınabilir ve böylece şirket kuruluş sürecinizin hızlı ilerlemesini sağlayabilirsiniz.

Finansal Hazırlık Yapmamak

Şirket kurmak isteyen girişimciler hızlı bir şekilde şirket kuruluşu yapmayı istemektedir. Fakat şirket kuruluşu esnasında karşılaşılabilecek finansal problemlere yönelik hazırlık yapmamak başarısız olmasına neden olacaktır.

Şirket kuruluş sürecinde harcama yapılacak birçok masraf bulunur ve bu masrafları karşılayacak bir gelirinizin olması gerekir aksi halde başarısız olabilirsiniz. Şirket kuruluşu için gerekli olan sermayeler hakkında araştırmalar yapmanız ve kurulacak şirket türü için ne kadar bir harcama yapmanız gerektiğini belirlemeniz finansal hazırlık yapmanıza olanak tanıyacaktır.

Bunun yanı sıra kuracağınız iş için gerekli olan sermayeyi belirlemek, işinizi geliştirmek için yapacağınız harcamaları hesaplamak, üretim süreci, hammadde alımı ve personel maaşları gibi birçok unsuru göz önünde bulundurarak hareket etmeniz bütçe planlaması yapmanızı kolaylaştıracaktır.

Bu tür çalışmalar yaparak şirket kuruluşu için ne kadar bir sermayeye ihtiyacınız olduğunu hesaplayabilir ve finansal hazırlığınızı tamamlayarak daha kolay bir şekilde şirketinizi kurabilirsiniz.

Aceleci Davranmak

Şirketin kuruluş aşamalarında en çok yapılan hatalardan biri de aceleci bir şekilde hareket etmektir. Kişiler aceleci bir şekilde hareket ettikleri takdirde şirket kuruluş sürecinde bazı unsurları görmezden gelebilmektedir ve bazı önemli detaylar atlanabilmektedir. Her ne kadar hızlı bir şekilde şirket kuruluşu yapmak isteseniz de aslına bakıldığında aceleci davranmanız sizlerin ileride dezavantajlar ile karşı karşıya kalmasına neden olacaktır. Bu nedenle şirketin kuruluş aşamalarını tamamlarken markaların aceleci bir şekilde hareket etmemesi oldukça önemlidir.

Bu noktada çalışacağınız mali müşavirin yönlendirmeleri ile doğru bir şekilde hareket ederek şirket kuruluşu gerçekleştirmeye dikkat edebilirsiniz. Böylece şirket kuruluşu yaparken hataların önüne geçebilir ve ileride sizin için dezavantaj oluşturabilecek durumları ortadan kaldırabilirsiniz.

Rakip Araştırması Yapmamak

Şirket kurduktan ve ticari faaliyet yürütmeye başladıktan sonra sizinle aynı sektörde olan yüzlerce rakibiniz olacaktır. Şirket kuruluşu yapmadan önce markaların yapacağı rakip araştırması da rakiplerini iyi tanımalarını sağlayacak ve yapmak istedikleri işte başarılı olmalarını beraberinde getirecektir.

Şirket kuruluş aşamasında rakip araştırması yapmadan hareket eden firmalar genellikle yanlış bir strateji izlemektedir. Bu da aslına bakıldığında firmaların rekabetçi bir strateji geliştirmesini engellemekte ve faaliyet gösterecekleri sektörde kaybolup gitmelerine neden olabilmektedir.

Bu nedenle rekabetçi bir strateji geliştirmek isteyen her markanın şirket kuruluşu esnasında rakiplerini iyi bir şekilde araştırması, rakiplerinin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemesi gerekmektedir. Böylece rekabetçi bir fiyatlandırma ve dijital pazarlama stratejinin geliştirilmesi ve faaliyet gösterilecek sektörde başarılı olunması mümkündür.

Sizler de şirket kuruluşunda rakiplerinizi tanımak ve bulunduğunuz sektörde doğru adımlar atmak için rakip araştırması yapmaya özen göstermelisiniz.

E-Ticaret Sektörüne Adım Atın

E-ticaret sektöründe başarılı olmak isteyen kişilerdenseniz sizler de şirket kuruluşunuzu tamamladıktan sonra Türkiye’nin en yenilikçi ve profesyonel firmalarından birisi olan Uweta e-ticaret alt yapılarını kullanarak e-ticarete adım atabilirsiniz. Alt yapımız içindeki modülleri ve özellikleri kullanarak e-ticaret sektöründe yapılabilecek hataları yapmaktan kurtulabilir ve sektörde başarıyı yakalayabilirsiniz.

Şirket Kuruluşunda Kaçınılması Gereken Hatalar

Şirket Kuruluşunda Kaçınılması Gereken HatalarUweta

Whatsapp
Uweta Bilişim
Uweta Bilişim
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?